mgr inż. Szymon Budnikowski

Specjalista do spraw żywienia człowieka, ukończył na Uniwersytecie Przyrodniczym studia I i II stopnia, wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, specjalizacja- Higiena Żywienia Człowieka. Obronił pracę magisterską na temat wpływu suplementacji nowych związków chromu na wskaźniki ogólno żywieniowe, morfologiczne i hematologiczne krwi.

Zawodnik II ligi koszykówki Politechniki poznańskiej. Interesuje się żywieniem sportowców stosuje nowoczesne zalecenia żywieniowe, oparte na aktualnej wiedzy medycznej. Specjalizuje się w diecie zwiększającej beztłuszczową masę ciała (przyrost tkanki mięśniowej) oraz redukcji masy ciała. Posiada kilkuletnie doświadczenie w układaniu jadłospisów w chorobach dietozależnych.

Uczestnik wielu konferencji naukowych związanych z odżywianiem między innymi Konferencji Polskiego Komitetu Olimpijskiego pt. „Żywienie Ludzi Aktywnych” w Warszawie.

mgr inż. Małgorzata Budnikowska

Specjalizuje się w układaniu diet odchudzających oraz diety matki karmiącej i kobiet w ciąży. Skończyła studia I i II stopnia na Uniwersytecie Przyrodniczym, wydział Nauk o Żywności i Żywieniu, specjalizacja- Dietetyka. Obroniła pracę inżynierską pt. "Naturalne suplementy żywieniowe w redukcji masy ciała" oraz pracę magisterską pt. „Opracowanie technologii wypieku pieczywa z dodatkiem ekstraktu z zielonej herbaty jako substancji wzmacniającej redukcję masy ciała”

Ukończyła Studia podyplomowe "Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie" na Akademii Wychowania Fizycznego w Warszawie.

Podchodzi bardzo indywidualnie do każdego pacjenta, dzięki czemu trwale zmienia nawyki żywieniowe i podejście do diety klientów, unikając efektu jo-jo.

Praca z pacjentami sprawia mi ogromną radość, jest moją pasją, dzięki niej się spełniam.

Członek Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością.

Uczestnik wielu konferencji naukowych.

Wykładowca na Wyższej szkole Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu.